2023-10-27 15:00:00

AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Sinan Akyüz ve Öğretim Üyesi Dr. Sümeyra Ayık koordinatörlüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sivil Toplum Kuruluşu olan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün desteğiyle hazırlanan “Geleceği Düşün, Harekete Geç: Gençler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla Buluşuyor!” projesi devam ediyor. Projenin ikinci aşamasında AGÜ öğrencileri, sanayi tesislerini inceledi, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle Gelecek Araştırmaları Enstitüsü'nün yürüttüğü proje üç gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerle devam etti.

Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte hayata geçirilen yenilenebilir ve sürdürülebilir projeler olan Biyogaz Tesisi ve Katı Atık Depolama Tesisi’nin yanısıra Ulaşım A.Ş.’yi ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çevre Mühendisi Serdar Bak tarafından çevre ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

AGÜ Dr. Öğretim Üyeleri Sinan Akyüz ve Sümeyra Ayık, Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nden Oğulcan Dönmez ile AGÜ öğrencileri Didar Kemer ve Almina Șen'in organize ettiği faaliyet boyunca teorik eğitimlerin yanısıra Gölbaşı Meydanı, Kayadibi Sarnıcı, Tol Kilise Sanat Galerisi, Çavdaroğlu Konağı, Tablakaya Meydanı, Panaya Kilisesi, Han Camii, Harman meydanı, Rüştiye Mektebi, Okutan Konağı, Cemil Baba Mezarlığı, Esma Hanım Türbesi, Yaman Dede Konağı ve Talas Panorama bölgelerine ziyaretler gerçekleştirildi.